z

Bildkommunikation


Bilden är det nya svenska språket, sägs det ofta. Vi kommunicerar ständigt med foto, film, illustrationer och teckningar men inser vi egentligen kraften, makten och det ansvar, inte minst, som detta visuella språk för med sig?


Denna bok bygger på en ”upplevelse-pedagogik” i form av ett samspel mellan aktuellt och klassiskt bildmaterial och korta texter.  Tre kapitel sätter igång resonerande tankar och reflektioner i detta omfattande och viktiga ämne.


Ytterligare kapitel kompletterar med strategi, idéarbete och produktion av visuellt material för nyhetsförmedling och kommersiella budskap utifrån relationen mellan beställare, fotograf samt betraktare.


Läsargrupper är (1) studenter på foto-, journalist-, reklam-, design- och kommunikationsutbildningar, (2) professionella visuella kommunikatörer som fotografer, filmare, redigerare, bildchefer, art directors, grafiska formgivare samt (3) en medie- och bildintresserad allmänhet.


Trevlig läsning

Bo Bergström


Beställ här!

"Vilken glädje i att vara en del av denna publikation".


Partrick Miller,

fotograf"TACK, Bosse, för att min bild fick vara med i din fina bok. En riktig ära, med tanke på allt annat högklassigt innehåll. Ser fram emot att läsa den från pärm till pärm!"


Alison de Mars,

fotograf, copywriterDet är spännande att få en lagom tjock bok i handen, som allvarligt djupdyker i bilden och fotografiet. Har man som jag jobbat/levt med bild och särskilt fotografi hela livet, ja från 6-års ålder, och hela tiden fascinerats av vad som strömmar ut mellan de fyra hörnen. Ibland ryser jag, ibland vill jag klippa ut och tejpa upp på väggen. ”Bildens Kraft, Makt och Ansvar” berättar, visar och debatterar. Det är dynamiskt och gör ämnet rättvisa.


Åke Sandström,

fotografNågot av det bästa som skrivits om visuell kommunikation. Jag ber att få rekommendera Bo Bergströms nya bok. Varje sida är ett ”Aha!”. Så bra är den.


Per-Erik Åström, fotograf

"Bo Bergstrøm har skrevet noe av det beste som finnes om visuell kommunikasjon"Bo Bergstrøm har skrevet noe av det beste som finnes om visuell kommunikasjon. Han er foreleser ved høyskoler og universitet og jeg har selv brukt eksempler fra hans "Bild och budskap : ett triangeldrama om bildkommunikation" i et foredrag på Landskonferansen Foto for noen år siden. Nå slipper han sin ellevte bok "Bildene kraft, makt og ansvar" på markedet - og jeg har fått lov til å bidra med et bilde! For de av min venner som arbeider med bilder: Kjøp den! les den! Stor takk til Bo og Lena!


Stig-Auden Hansen,

fotograf"Fylld av kreativitet och berättarkraft, samtidigt pedagogiskt klargörande om hur bilden berättar och berör. Ett rikt innehåll av historiens och samtidens starkaste fotografier. Jag är glad att finnas med i detta fina sammanhang".


Anna Clarén,

fotograf, författare, lärareDin bok har hjälpt mig att titta på mina bilder på ett nytt sätt: mer personligt.

Det känns rätt.

Tack!


Pierre Vincensini,

fotograf
Pär Lager, författare, talare, utbildare, utvecklare, förändrare

"Jag läser, upplever, njuter, omskakas – och tänker! Tack!"


Greta Henriksson,

läsare"En såå fin bok ligger i mina händer, doftar ännu nyförlöst svagt av trycksvärta. Drar lite på stunden, öppnar den, bläddrar, och lockas genast läsa, se och blir överraskad, jag hade mer att lära :)

Du som tillhör den allt större skaran bildkommunicerande allmänhet. Leta upp "Bildens kraft, makt och ansvar". Kunskap om bilden är ett viktigt filter för vår verklighetsuppfattning idag, tror jag. Ni blir inte besvikna.

Till fina författarparet Bo och Lena, TACK!"


Tommy Söderlund,

bildjournalist, författare, fotograf"Dess bild- och tankerikedom kommer att vara ett nöje att fördjupa sig i under många dagar".


Hans Cogne,

fotograf, konstnärMed posten kom en bok idag, ”Bildens kraft, makt och ansvar” av Bo Bergström, som innehåller en bild jag har skapat. Det är hisnande.


Sandra Praun,

grafisk formgivareEtt måste för alla som är intresserade av den fotografiska bildens kraft både som kommunikation och konstnärlig gestaltning. Insiktsfull och djupgående dykning i det fotografiska fältet.


Mia Galde,

fotograf